Hai-hui, week-end-ul trecut (11, 12 martie 2017)
Sâmbătă & duminică 11 & 12 martie 2017, miniexpediție în Dobrogea (Munții Măcinului & Dealurile Niculițelului):
– participanţi, 2 persoane: Marelena & Radu Puşcarciuc
– plecare, 11 martie, ora 5.00′
– întoarcere, 12 martie, ora 17:00
Traseu ziua 1: Golful Cozluc – Cheile Chediului – Confluența Burlacu-Otulu – Dl. Ioaneșu – Vf. Știubeilor – Vf. Teica – Dl. Secaru – Golful Cozluc
– intrare în traseu, ora 9:45
– ieșire din traseu, ora 16:30
Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici !
DN 22F – Dl. Deliktaș Bair – Dl. Kedir – Dl. Lozva – Dl. Eschi Balâk – DN 22F
– intrare în traseu, ora 7:15
– ieșire din traseu, ora 13:15
Pentru a vedea imagini de pe traseu, executaţi click aici !
Dacă mai doriți să revedeți Dobrogea, primăvara, un loc care mie mi-a plăcut și e bogat în floră specifică – iriși de la alb pînă la mov închis plus alte specii – este rezervația Sarica-Niculițel. Oferă și o perspectivă largă spre zona lacurilor dinspre mănăstirea Saon și Ukraina. Apar și primii bujori în locuri mai puțin expuse. Perioada este greu de apreciat. În trei ani am reușit doar o dată la iriși.
Sugestia dv. se suprapune peste ce ne-a recomandat și Andrei Raftopol în timpul unei drumeții pe Potcoava Niculițelului, arătându-ne de pe Dl. Piatra Roșie, culmea Saricăi ! În imaginația noastră s-a iscat încă de atunci scânteia unui traseu pe ea, combinat cu altul pe Casaclar Bair/Teke – unde cresc ambele specii de bujori; ceea ce ne spuneți acum dv. pune paie pe foc ! E, însă, o mică problemă de … sincronizare: irișii înfloresc ceva mai repede decât bujorii ! Dar, dacă rememorăm aventurile noastre dobrogene, am pățit cam ca și dv.: pentru a vedea bujorii ne-au trebuit doi ani, la fel pentru brândușe ! Așa că avem … răbdare; din păcate timpul nu prea mai ține cu noi: fuge … ireparabil !